E-mail

Hévízi Tófürdő

Értékelés: 5/5
A Hévízi Tófürdő a reumás és mozgásszervi panaszokkal küzdők számára világszerte ismert. A tó vizének egyedi összetétele és az erre épülő kúracsomagok, kezelések hosszú hónapokra garantálják a fájdalmak csökkenését, akár teljes elmúlását is. A tó elsősorban reumás és mozgásszervi panaszok kezelésére ajánlott. Azonban gazdag ásványi anyag-tartalmának köszönhetően számos más betegség gyógyításához is hozzájárul.Facebook Csoport

A Hévízi Tófürdő: A természetes gyógyulás csodája

A Hévízi Tófürdő a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava. A tó vizének egyedi összetétele és az erre épülő kúracsomagok, kezelések hosszú hónapokra garantálják a fájdalmak csökkenését, akár teljes elmúlását is.

A Tófürdő gyógyhatása

A Hévízi Tófürdő gyógyhatása a reumás és mozgásszervi panaszokkal küzdők számára világszerte ismert. A többezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrása táplálja. A tó vizének hőmérséklete nyáron eléri a 37 fokot, de télen sem csökken 24 fok alá, így még a leghidegebb hónapokban is alkalmas a fürdőzésre.

Medencék és wellness szolgáltatások

A Hévízi Tófürdőben találunk gyógymedencét, élményfürdőt, ülőfürdőt, súlyfürdőt és gyógytorna medencét. Az intézmény megalakulása óta szanatóriumi majd szakkórházi jelleggel országosan mozgásszervi, ezen belül elsősorban reumatológiai megbetegedések orvosi rehabilitációját, illetve aktív reumatológiai szakellátását végzi.

Látnivalók a helységben

A tavat körülölelő 34 hektáros erdő véd a széltől, a szüntelenül párolgó víz tisztítja a levegőt, így a fürdőzők számára por- és allergénszegény környezetben való pihenést tesz lehetővé. Élvezhetjük a gyógyfürdő szolgáltatásait, a sóbarlangot, az iszapmedencét, a gőzfürdőt és a jakuzzit is.

A Hévízi Tófürdő nem csak a gyógyulást kínálja, hanem a természet közelségét és a nyugalmat is. Fedezze fel a Hévízi Tófürdőt, és élvezze a természet adta gyógyulást!

 

Telefon 3683342830
Irányítószám 8380
Cím Csokonai u. 3
Helység Hévíz
Megye Zala
Szabadstrand Nem
Termálvíz Van
Távolság Budapesttől autóval (km) 193
Hétvégi Felnőtt jegy 6500
Diák jegy 6000
Felnőtt jegy 6500
Infraszauna Nincs
Szolárium Nincs
Gőzfürdő Nincs
Kneipp taposómedence Nincs
Gyógymedence Nincs
Szabadtéri hullámmedence Nincs
Hétvégi Diák jegy 6000
Délutáni jegy órától vagy órára 3
Délutáni jegy 3800
Nőgyógyászati betegségek Igen
Szív és érrendszeri betegségek Igen
Idegrendszeri betegségek Nem
Emésztőrendszeri és anyagcsere betegségek Nem
Légzőszervi betegségek Nem
Bőrbetegségek Igen
Mozgásszervi betegségek Igen
Koordináták 46.78695542367954, 17.190942812187757
Délutáni diákjegy 3300
Beltéri hullámmedence Nincs
email info@spaheviz.hu
Úszómedence Nincs
Beltéri csúszdás medence Nincs
Szabadtéri melegvizes medence Nincs
Szabadtéri csúszdás medence Nincs
Élménymedence Nincs
Szabadtéri termálmedence Nincs
Beltéri melegvizes medence Nincs
Szabadtéri hidegvizes medence Nincs
Étterem / büfé Van
Jakuzzi Nincs
Finn szauna Van
Masszázs Van
Merülőmedence Nincs
Szabadtéri gyerekmedence Nincs
Fedett gyerekmedence Nincs
Fedett termálmedence Nincs

Legutóbbi vélemény

Gábor 2022. január 25. kedd
A Hévízi-tó vagy gyógytó a maga 4,44 hektárnyi kiterjedésével és az őt körülvevő 50 hektár területű véderdővel Európa legnagyobb gyógyhatású melegvizes tava. Az első tutajokra épített fürdőházat 1772-ben Festetics György, a keszthelyi Georgikon alapítója építtette. Ellentétben a többi melegvizes tóval, melyek általában vulkanikus eredetű helyeken, agyag- vagy sziklatalajban vannak, a Hévízi-tó tőzegmedrű forrástó, amelyet a 38 méter mély Hévízi-forrásbarlangból feltörő, percenként 30–40 ezer liter vízhozammal 38 °C-os víz táplál. A Keszthelyi-fennsík nyugati lejtője mentén, a Hévízi-völgyben található, Hévíz városa mellett. A tó páratlan természeti környezetét elsősorban a parkkal övezett gyógyvizű tó, a vízfelszín felett lebegő páraréteg, a tó felszínén úszó indiai vörös tündérrózsák (Castalia rubra longiflora) teszik különlegessé A tó vizének rendkívüli gyógyhatása minderre csodásan hat Reumás mozgásszervi betegségekre Gyulladásos ízületi és gerincbetegségekre Kötőszöveti reumára Másodlagos ízületi betegségek, anyagcserezavarokhoz társuló ízületi panaszokra (pl. köszvény), illetve belső elválasztású mirigyek zavara esetén Bőrbetegségekhez társuló ízületi gyulladásokra Törések, baleseti sérülések, mozgásszervi műtétek utáni állapot (elsősorban végtagtörések) rehabilitációjára Krónikus, perifériás idegrendszert érintő, elsősorban mechanikai okokra visszavezethető bántalmak esetén Ízületi műtétek elő- és utókezelése, porckorongműtét esetén Krónikus nőgyógyászati betegségek esetén A belépőjegyek ára: felnőtt/normál egész napra 6000 Ft, 3 órára 3500 Ft, 4 órára, 4300 Ft; 3 órás diákjegy 2900 Ft, 30 perces látogatójegy 1500 Ft + 2000 Ft kaució.
Kérjük, írja meg (rövid) véleményét....( min. 100, max. 2000 karakter)
Elsőként: Értékelje a terméket. Válasszon egy értéket a 0 (legrosszabb) és 5 csillag (legjobb) között. Rating:
Begépelt karakterek:

Összehasonlítás


Nincs kiválasztva összehasonlításra egy elem sem.

kedvenceim


Nincs kevdenc kiválasztva.