E-mail

Gyógyfürdő Pacsér

Értékelés: Még nincs értékelve
A Pacséri Gyógyfürdő nyitvatartási ideje Hétfőtől vasárnapig egységesen: 11:00-19:00. A Pacséri Gyógyfürdőben egy fedett medence és egy tófürdő áll a vendégek rendelkezésére. A tófürdőben a víz hőmérséklete 28-30 fokos. A fedett medencében a víz hőmérséklete 32-34 fokos. A gyógyvíz jótékony hatásai közé tartozik a mozgásszervi betegségek kezelése, valamint az idegrendszeri problémák enyhítése.Facebook Csoport

A Pacséri Gyógyfürdő - Egy gyöngyszem a Vajdaságban

Pacséri Gyógyfürdő a Vajdaság északi részén található, gyógyvizű tófürdővel és fedett fürdővel is rendelkezik. A fürdő nagyon kedvező ár-érték arányú szolgáltatást nyújt és Magyarországról is könnyen megközelíthető.

A fürdő története

A 2600 lakosú Pacsér a Vajdaságban, azon belül is az Észak-bácskai körzetben található. Még 2008-ban derült ki, hogy értékes termálvíz található a település alatt. Két évvel később sikeres kutatófúrást végeztek, ami megteremtette egy termálfürdő építésének a lehetőségét. Pályázati forrásoknak, a pacséri önkormányzatnak, valamint a helyi lakosok erőfeszítésének köszönhetően végül 2013-ban kezdődhetett el a mesterséges – 2000 négyzetméteres – tómeder köré kialakított fürdő építése. A Pacséri Gyógyfürdőt 2014 nyarán adták át a nagyközönségnek.

A fürdő szolgáltatásai

A fejlesztések azonban nem álltak meg ezen a szinten. A település saját forrásból egy fedett fürdőt is épített, amit 2018 januárjában adtak át. A fürdőépület egész évben működik. A fedett fürdőben lévő két ülőmedence vize 35-36 Celsius-fokos. Ugyanazzal a termálvízzel töltik a medencéket, mint a tófürdőt.

A gyógyvíz hatása

A 72 Celsius-fokosan feltörő, majd a tómederben 28-32 fokosra lehűlő víznek kiemelkedik a nátrium-klorid, azaz a sótartalma. Ezen felül lítium, jód, bróm, fluor és kén is található a termálvízben. A vizet gyulladásos betegségekben, továbbá ízületi-, csont-, bőr- és légúti megbetegedésekben szenvedők számára ajánlják, de enyhíti az izomhúzódások és az érrendszeri megbetegedések tüneteit is. Pajzsmirigy-túlműködés esetén viszont – a víz jódtartalma miatt – nem javasolják a fürdőzést. Az ajánlott fürdési idő 25-30 perc, a tófürdőt kisgyerekek is használhatják.

Látnivalók a helységben

A kis barátságos termálfürdőben minden alapvető szolgáltatás elérhető. A vendégek az autóikat az ingyenes parkolóban hagyhatják, a létesítményben büfé, öltöző, zuhanyzó és ingyenes WiFi áll rendelkezésre. A fürdő pénztárában szerb dinárral tud csak fizetni.

A Pacséri Gyógyfürdő egy igazi gyöngyszem a Vajdaságban, ahol a gyógyulni vágyók és a pihenni vágyók egyaránt megtalálják a számukra legmegfelelőbb szolgáltatásokat. A fürdő különleges atmoszférája, a gyógyvíz jótékony hatása és a helyi vendégszeretet mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatók felejthetetlen élményekkel gazdagodjanak.

Telefon 38124221510
Helység Branka Radičevića BB, Pačir 24342
Termálvíz Van
Szabadstrand Nem
Távolság Budapesttől autóval (km) 187
Hétvégi Felnőtt jegy 1200
Diák jegy 1200
Felnőtt jegy 1200
Infraszauna Nincs
Szolárium Nincs
Gőzfürdő Nincs
Kneipp taposómedence Nincs
Gyógymedence Van
Szabadtéri hullámmedence Nincs
Hétvégi Diák jegy 1200
Nőgyógyászati betegségek Nem
Szív és érrendszeri betegségek Nem
Idegrendszeri betegségek Nem
Emésztőrendszeri és anyagcsere betegségek Nem
Légzőszervi betegségek Nem
Bőrbetegségek Igen
Mozgásszervi betegségek Igen
Koordináták 45.90289325103498, 19.427698222087958
Beltéri hullámmedence Nincs
Úszómedence Van
Beltéri csúszdás medence Nincs
Szabadtéri melegvizes medence Van
Szabadtéri csúszdás medence Van
Élménymedence Van
Szabadtéri termálmedence Van
Beltéri melegvizes medence Van
Szabadtéri hidegvizes medence Van
Étterem / büfé Van
Jakuzzi Nincs
Finn szauna Nincs
Masszázs Nincs
Merülőmedence Nincs
Szabadtéri gyerekmedence Van
Fedett gyerekmedence Van
Fedett termálmedence Van

Legutóbbi vélemény

Még senki nem nyilvánított véleményt erről a termékről.
Kérjük, írja meg (rövid) véleményét....( min. 100, max. 2000 karakter)
Elsőként: Értékelje a terméket. Válasszon egy értéket a 0 (legrosszabb) és 5 csillag (legjobb) között. Rating:
Begépelt karakterek:

Összehasonlítás


Nincs kiválasztva összehasonlításra egy elem sem.

kedvenceim


Nincs kevdenc kiválasztva.